Leírás:
A kakaóvaj a kakaóbabból kinyert zsír. A kakaóbabokat egy nagyobb kakaónövényről szedik le, így a kakaóvajat ki lehet belőlük nyerni. Ebben az eljárásban a babot lecsupaszítják, megpörkölik és kipréselik, hogy a zsír (a kakaóvaj) kiváljon belőle. A folyamat maradékát később kakaóporrá alakítják.
A kakaóvaj természetes étkezési zsír, közel fele vajból áll. Sárga és fehér színben kapható, és gazdag ízt biztosít. A kakaóvaj a csokoládé készítésének egyik fő összetevője. Lágy és krémes állagú. Ezért alacsony az olvadáspontja, körülbelül 32-35 Celsius-fok. Ez a termék 25 kg tömegű, szilárd kakaóvajtömbben kapható.
Kakaóvaj származása:
A kakaóvaj története 3000 évre nyúlik vissza. Az ősi birodalmak, a maják és az aztékok nagyon szerették a kakaót, és még fizetőeszközként is használták.
A NutriBoost olyan kakaóvajat kínál, amely főként criollo és/vagy forastero babból készül, Dél-Amerikából és Afrikából származik. A legfinomabb kakaóbabokat használtuk fel és erjesztettük, hogy csökkentsük keserű ízüket, így a legjobb minőségű kakaóvajat kínálhatjuk. Úgy állítjuk elő, hogy a zúzott kakaóbabot összepréseljük, hogy szilárd pasztát kapjunk. Ebben az eljárásban a por és a vaj elválik egymástól. Ezt követően a vajat szilárd tömbökké alakítják.
Hogyan kell használni a kakaóvajat
A kakaóvajat általában a pékek és a csokoládékészítők használják, mert remek íze és gyors olvadási tulajdonsága miatt. Nyers csokoládé shake-ekben is használhatja, ami nagyszerű és fantasztikus élvezetet nyújt. A bio kakaóvaj teljesen természetes. Ez egy luxus összetevő, amelyet nem csak evésre használnak, hanem szappanokban és testvajakban is, hogy hidratáljon.
Kakaóvaj blokk nagykereskedelem
Vásároljon kakaóvaj blokkot nagykereskedelmi mennyiségben a NutriBoost-tól. Számítson alacsony rendelési mennyiségekre, versenyképes árakra és kiváló minőségre. Saját márkás és ömlesztett csomagolást kínálunk.