Leírás:
A quinoa lágyszárú növényként ismert, amelyet főleg Dél-Amerikában termesztenek ehető magjai miatt, mint a gabonanövényeket. A quinoa magok vagy szemek gluténmentesek és pszeudogabonák.
Quinoa liszt származás
A quinoa első termesztése körülbelül 7000 évvel ezelőtt történt az Andokban. Ezért tekintik ősi gabonának és fontos élelmiszer-alapanyagnak a Kolumbusz előtti korszak óta. Amikor a spanyol felfedezés megtörtént, elhanyagolták a quinoát, mert azt hitték, hogy az egy indián étel.
A quinoa termesztése a 20. század utolsó felében érte el csúcspontját. Mostanra az Andok térségétől az Egyesült Államok északnyugati részétől Kanadáig termesztik. 2017 szeptemberétől 2018 szeptemberéig mintegy 255 kereskedelmi termék, köztük sütőipari termékek összetevőjeként szerepelt a Quinoa.
Ennek az apró álgabonának a termesztési régiója az Andok. A quinoa magokat pörkölt vagy nyers formában is felhasználhatja.
A quinoa liszt felhasználása
Általában a quinoa lisztet más lisztekkel keverik össze, és számos termékben, például desszertekben, kenyérben, süteményekben és egyéb sütőipari termékekben használják. A quinoa lisztet vagy pörkölt vagy főtt. Általában 20% körül használják a búzaliszthez keveredve palacsinták, desszertek, kenyér és kekszek készítéséhez.
Quinoa liszt nagykereskedelem
A quinoa lisztet nagykereskedelmi cégként szállítjuk. Profitáljon kedvező árainkból, kiváló minőségünkből és változatos választékunkból. Kérje egyedi ajánlatát kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül.