This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Paraméter Leírás
Botanikai név: Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum
Csomagolási méret: 20-25 kilogramm
Minimális rendelési mennyiség: 20 – 25 kilogramm
Származási hely: Indonézia, Madagaszkár, Srí Lanka.
Megjelenés: Por
Elérhetőség: Ömlesztett, saját márkás
Minőség: Organikus, hagyományos
Szavatossági idő: 12-24 hónap
Adagolás: 2-4 gramm naponta
Kategória: Gyógynövények és fűszerek

 

 

Leírás:

A ceyloni fahéj belső kérgéből nyerhető a Cinnamon Zeylanicum. A Cinnamon Zeylanicum jól ismert termelői Madagaszkár, Srí Lanka és India. Az egyetlen eredeti ceyloni fahéj, amelyet történelmileg “igazinak” tartanak, Sri Lankáról származik. Bár a többi fahéj szintén ugyanabból a fajból származik, azokat “nem valódi” fahéjnak tekintik, és kassziának nevezik. Ezek ára eltérő, ezért fontos, hogy pontosan megadja, melyik fajtára van szüksége.

A ceyloni fahéjpor eredete

A fahéjat nagyon réginek tartják, és már az egyiptomiak is használták i.e. 2000-ben. A fahéjfák szárát levágják, majd a külső kéreg lekaparásával feldolgozzák. Emiatt a belső kéreg meglazul, majd rönktekercsekben leszedik. Ezt követően a tekercseket néhány órán át szárítják, majd 10 cm körüli tekercsekre vágják. Ezeket a tekercseket később porrá őrlik.

A ceyloni fahéj felhasználása

A fahéjpor sokféleképpen felhasználható, például fűszeres italokban és desszertekben. A fahéjpor kinyerésének forrása a Cinnamomum különböző fahéjfajtái. Ázsiában a Cinnamomum fát termesztik, főként Vietnamban, Kínában és Indonéziában. A fahéjat édes aromája miatt is használják, egyedi és fűszeres ízzel, amelyet a fahéjaldehid nevű illóolajból vonnak ki.

A fahéjfának két évig kell nőnie ahhoz, hogy fahéjat adjon. Két év elteltével a fát tuskóvá vágják, majd sok apró rügy hajt ki. Amikor ezek a hajtások megvastagodnak és beérnek, és 2 hüvelyk átmérőjűek lesznek, a zöld külső kéreg leborotválása után a törzs belső kérgét egyenletesen lecsapják és felhorzsolják, amíg az ki nem válik a fa szívéből. Ezt követően a belső kérget levegőn szárítják, nagy lapjait eltávolítják és csíkokra vágják. Ezekből a csíkokból alakulnak ki a fahéj göndör darabjai. Ezeket a darabokat tovább szárítják a kemencében vagy a napon. Amikor eléggé megbarnulnak, készen állnak arra, hogy a világ minden tájára elküldjék őket.

Hogyan kell használni a ceyloni fahéjat

Az általunk kínált fahéjpor teljesen bio, és meleg, fűszeres, édes, aromás és finom ízzel olvad a szájban. Hozzáadhatja konyhájához a tökéletes főzéshez és mélységet is teremthet vele. Használható gyümölcsös ételek, édes és gabonapürék ízesítésére. Az eredeti fahéj csodálatos aromát adhat forró italok, például kávé vagy tea készítéséhez.

Ceylon fahéj por nagykereskedelem

Mi egy fahéj Ceylon por nagykereskedés vagyunk. Ezért közvetlenül a forrásból importálunk, és rengeteg márkát és vállalkozást látunk el Európában. Profitáljon a versenyképes árakból és a prémium minőségből, amikor a NutriBoost-tal üzletel.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our