This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Paraméter Leírás
Botanikai név: Sesamum
Csomagolási méret: 25 kilogramm
Minimális rendelési mennyiség: 25 kilogramm
Származási hely: India, Etiópia, Törökország
Megjelenés: Fehér magvak
Elérhetőség: Ömlesztett, saját márkás
Minőség: Organikus, hagyományos
Szavatossági idő: 24 hónap
Adagolási méret: 3 evőkanál
Kategória: Gabonák és vetőmagok

 

 

 

Leírás:

Az olajos magvak közül a szezámmagban van a legnagyobb olajmennyiség. Emellett a világ egyik legrégebbi olajos magvú növénye. A világ számos konyhája használja a szezámot főzési alapanyagként. A szezámmag mindkét formában ehető, héjjal és héj nélkül is. Ha a héj érintetlen, a szezámmag aranybarna árnyalatú. Héjastul törtfehér színű, amely a pörkölés után barnára változik.

Szezámmag eredet

A szezám vagy Sesamum indicum egy egynyári növény, amely egyenesen nő, a Pedaliaceae családba tartozik. Benének is nevezik, és évezredek óta termesztik a magjai miatt. Magjából gazdag ízű olajat vonnak ki, amelyet ételek ízesítésére használnak. Számos más fajtája is van, amelyek Afrikában és Indiában is megtalálhatók. A világ trópusi régióiban ehető magjai miatt termesztik. A szezám növény magjai a hüvelyeiben nőnek. 2016-ban a világ szezámmagtermelése 6,1 millió tonna volt, a fő termelők Szudán, India, Tanzánia és Mianmar voltak.

Hogyan kell használni a szezámmagot

A szezámmagot főleg Ázsiában és a Közel-Keleten használják főzésre. A halva az egyik leghíresebb édes étel, amely zúzott és édesített szezámmagból készül. Észak-Amerikában és Európában az emberek ezt a magot különböző ételek, különösen a pékáruk díszítésére és ízesítésére használják.

Szezámmag nagykereskedelem

Szerezze be a szezámmagot egy olyan nagykereskedelmi cégtől, mint a NutriBoost.  Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha kis vagy nagy mennyiséget keres ebből a különleges termékből.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our