Leírás:
Az olajos magvak közül a szezámmagban van a legnagyobb olajmennyiség. Emellett a világ egyik legrégebbi olajos magvú növénye. A világ számos konyhája használja a szezámot főzési alapanyagként. A szezámmag mindkét formában ehető, héjjal és héj nélkül is. Ha a héj érintetlen, a szezámmag aranybarna árnyalatú. Héjastul törtfehér színű, amely a pörkölés után barnára változik.
Szezámmag eredet
A szezám vagy Sesamum indicum egy egynyári növény, amely egyenesen nő, a Pedaliaceae családba tartozik. Benének is nevezik, és évezredek óta termesztik a magjai miatt. Magjából gazdag ízű olajat vonnak ki, amelyet ételek ízesítésére használnak. Számos más fajtája is van, amelyek Afrikában és Indiában is megtalálhatók. A világ trópusi régióiban ehető magjai miatt termesztik. A szezám növény magjai a hüvelyeiben nőnek. 2016-ban a világ szezámmagtermelése 6,1 millió tonna volt, a fő termelők Szudán, India, Tanzánia és Mianmar voltak.
Hogyan kell használni a szezámmagot
A szezámmagot főleg Ázsiában és a Közel-Keleten használják főzésre. A halva az egyik leghíresebb édes étel, amely zúzott és édesített szezámmagból készül. Észak-Amerikában és Európában az emberek ezt a magot különböző ételek, különösen a pékáruk díszítésére és ízesítésére használják.
Szezámmag nagykereskedelem
Szerezze be a szezámmagot egy olyan nagykereskedelmi cégtől, mint a NutriBoost. Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha kis vagy nagy mennyiséget keres ebből a különleges termékből.