Leírás:
A hántolt és feldolgozott napraforgómagot sütőipari napraforgómagnak nevezik. A sütőipari minőségű különbözik az édesipari minőségűtől, mivel kerek alakú és nagy méretű. A sütőipari minőségű magban magasabb az olajtartalom, ezért sötétebb a színe. Ha azonban cukrászipari minőségről beszélünk, akkor világos színű, nagy méretű és szilárd állagú magokról van szó.
Napraforgómagok eredete
A napraforgó eredete Peru és Mexikó. Az egyik első növények egyike, amelyet az amerikai őslakosok évezredek óta termesztenek és használnak. Amikor a spanyolok Európába hozták, a napraforgóolaj nagyon híres lett, és később más országokban is elterjedt. A növény virágai rengeteg magot termelnek, amelyeket szürke vagy fekete, könnycsepp alakú héjukba zárnak.
Hogyan használjuk fel a napraforgómagot
A cukrászati minőségű napraforgómagot elsősorban pékárukban és napraforgóolajban használják fel. Rágcsálnivalóként is fogyaszthatók.
Napraforgómagok nagykereskedelme
Vásároljon napraforgómagot nagykereskedelmi mennyiségben nálunk. 25 kilogrammos zsákokba csomagolva, bármely cégnek tudunk szállítani, legyen szó akár egyetlen zsákról, vagy egy teljes konténerről.