Leírás:
Az örökzöld fákat az afrikai és perui Amazonas-menti erdőkben lévő kis farmokon szüretelik. Ezekből a forrásból származik a kakaóbab. Ezeket a babokat nagyon gondosan szedik, tisztítják, válogatják és szárítják. A kakaóbab az ízesítő és a csokoládé alapanyaga. Ezekből a babokból kakaóvajat és más kakaószilárdságú anyagokat lehet kinyerni.
Kakaóbab eredete
A kakaófa botanikai neve Theobroma cacao, ez a csokoládé forrása. A kakaóbabot alapvetően csokoládé készítésére használják, és erről a fáról szedik le. Ennek a fának a termését hüvelynek nevezik, a bab pedig ennek a gyümölcsnek a magja. A hüvely héja élénk színű és nagyon kemény héjjal rendelkezik. A fák ágain fürtök formájában nőnek. Először ezek a hüvelyek nem illatos kis fehér virágok, amelyeket karfiolnak neveznek és a fa elöregedett ágain nőnek.
A NutriBoost olyan kakaóbabokat kínál, amelyek Peruból és Afrikából származnak. Peruban főként az Amazonas, Junín, Cusco, Ayacucho és San Martin erdős vidékein teremnek. A kakaóbabok íze kesernyés, akárcsak a cukrozatlan csokoládéé.
A kakaóbab nyersen történő felhasználása
Felhasználható; kávéval együtt őrölni, meghámozni, majd megenni, pörkölni, összetörni és turmixokhoz, müzlikhez, fagylaltokhoz, trail mixhez, süteménytésztához, vagy csokoládéforgács helyettesítésére receptekben vagy desszertekben.
Kakaóbab nagykereskedelem
Vásároljon kakaóbabot nyersen nagykereskedelmi mennyiségben a NutriBoost-tól. Számítson alacsony rendelési mennyiségekre, versenyképes árakra és kiváló minőségre. Saját márkás és ömlesztett csomagolást is kínálunk.