Leírás:
A Baobab por nagykereskedelmi ömlesztett csomagolásban kapható az élelmiszeripari szakemberek számára. Az általunk kínált baobab por Afrikából származik. Általában a baobab gyümölcspor az endokarpium, azaz a baobab fa terméshüvelyének természetes módon dehidratált gyümölcspora. A mechanikus elválasztási módszerek alkalmazásával a port elválasztják a magtól. Teljesen természetes, szennyeződések és adalékanyagok nélkül.
A Baobab por eredete:
Az Adansonia a világ egyik legősibb és legpompásabb fája. Általában Baobab faként ismert, és a baobab por forrása. Az Adansonia vagy baobabfa Afrika őshonos fája. Száraz és forró régiókban is nő, mint például Arábiában, Madagaszkáron, Szaharai Afrikában és Ausztrália néhány forró és száraz régiójában. A baobab egy arab név, amely azt jelenti, hogy “a sok mag atyja”. Afrika egyes részein fejjel lefelé fordított fának, borkrémfának és majomkenyérfának is nevezik, mivel gyökerestül nőtt. Afrikában az élet fájának is nevezik, mert nemcsak italt és élelmet, hanem néhány más, az élethez szükséges dolgot is kínál. Azt mondják, hogy ez a fa akár 1500 évig is élhet. Ágaihoz és magasságához képest a fa törzse rendkívül vastag. A baobabfákon fehér, nehéz virágok nyílnak, és az éjszakai gyümölcsevő denevérek beporozzák őket, így ezekből a virágokból barna és zöld hosszú gyümölcsök lesznek. A gyümölcs magjának alakja olyan, mint egy vese és kemény héja van. A gyümölcs belső része fehér, krémes és puha, és a gyümölcshús kissé púderes. A baobab gyümölcs íze egyedi és kellemes.
1 kg baobabporból 3000 milligramm C-vitamin nyerhető. A baobabporban található néhány olyan ásványi anyag is, amely elengedhetetlen az egészséghez, mint például a kalcium (±300mg/100g), a magnézium (167mg/100g) és a kálium (±2000mg/100g). Az afrikai baobabpor forrása a nagy baobabfák feltört gyümölcsei. Ezt követően a gyümölcs pépét szétválasztva és összezúzva baobabporrá alakítják.
Hogyan kell használni a baobab port:
A baobabfák Afrikában, Ausztráliában és Madagaszkáron találhatók. Fogyaszthatjuk frissen, de a porát is hozzáadhatjuk levesekhez, desszertekhez, turmixokhoz és pörköltekhez, hogy egyedi ízt adjunk neki. Ha különösebb erőfeszítés nélkül szeretné naponta felhasználni, akkor a baobabport italokhoz, például turmixokhoz, vízhez, teához vagy gyümölcsléhez keverve használhatja. Még a baobabpor hozzáadása sütőipari termékekhez, vagy zabpehellyel vagy joghurttal való fogyasztása is jó lehetőség.
Baobab por nagykereskedelem
Vásároljon baobab port közvetlenül egy nagykereskedőtől. Az egyes dobozoktól egészen a konténerekig. Versenyképes árak és prémium minőség. Kapható saját márkás és ömlesztett csomagolásban.