Leírás:
Az általunk kínált kókuszliszt bio és Indonéziából, a Fülöp-szigetekről és Sri Lankáról származik. Ezt a kókuszlisztet a kókuszdió húsának őrlésével vagy reszelésével nyerik. Először a húst zsírtalanítják és szárítják, majd porrá zúzzák. A kókuszliszt a búzaliszt helyettesítésére is használható, mivel gluténmentes.
A kókuszliszt íze olyan, mint a kókuszé, mivel az is. Az édességet és a kókusz ízét aszerint tapasztalhatja meg, hogy milyen mennyiségű kókuszlisztet használ az ételekben. A kókuszlisztnek igen karakteres ízű, és nagyon nedvszívó. Ezért tartják egyedülállónak a búzaliszthez képest.
A kókuszdió érettségének nincs meghatározott ideje. Ezért kell egy tapasztalt személy, aki odafigyel a megfelelő érési időre. Ha nem a megfelelő időben szedik le, akkor nem lesz elég érett. A kókuszdió betakarításához csakis kezet szabad használni, mert más eszközök nem képesek rendesen leszüretelni. Ezért a helyi szüreti segítők felmásznak a kókuszpálmára a betakarításhoz. A begyűjtött kókuszdiót a gyárakba szállítják további feldolgozásra.
A kókuszliszt teljesen bio, és nem tartalmaz más összetevőket. Azokat a kókuszdiót, amelyeket nem lehet kókuszlisztnek felhasználni, más módon dolgozzák fel és hasznosítják újra. A kókuszdió az állati takarmányozásban is hasznos összetevő, és kókusztej, kókuszliszt és kókuszolaj előállítására használják.
Hogyan használjuk fel a kókuszlisztet
A kókuszlisztnek egyedi helye van a konyhában. Ideálisan használható más lisztekkel együtt sütéshez. A kókuszliszt bio, és minden ételben felhasználható. Jó kiegészítője lehet joghurtnak, müzlinek és turmixoknak is. Krémes állagú, kókuszos aromájú levesek és szószok készíthetők a segítségével. A kókuszliszt íze megegyezik a kókuszéval.
Kókuszliszt nagykereskedelem
A NutriBoost a kókuszliszt vezető szállítója és nagykereskedője Európában. Vásároljon akár kis, akár nagy mennyiségben, és profitáljon a kiváló árakból. Tökéletes minőség, közvetlenül a forrástól vásárolva.