Leírás:
A rizspor vagy rizsliszt finom rizs aprításával készül. A teljes kiőrlésű rizs ehetetlen külső héjának eltávolítása után barna rizslisztet kapunk. A rizsliszt gluténmentes, ezért a búzaliszt helyett is használható. A rizslisztet sűrítőanyagként is használhatjuk.
Rizsliszt eredet
Kr. e. 6000 előtt Dél-Kínában termesztették először a rizst. Egy idő után Indiában, Thaiföldön és Vietnamban is kezdett elterjedni. Jelenleg India és Kína termeli a világ összes rizsének 50%-át. Az Egyesült Államokban a fő rizstermelő államok Arkansas, Louisiana és Kalifornia.
A világ azon részein, ahol a rizst fő élelmiszer-összetevőként használják, többnyire rizslisztet használnak búzaliszt helyett. Az 1980-as években a nyugati országokban való bevezetése után gyorsan a pékáruk és a feldolgozott élelmiszerek fő összetevőjévé vált. A világ rizstermesztésének és fogyasztásának 90%-a Ázsiában található.
A barna rizs sötét színű és kemény állagú. Ezért használják elsősorban kenyér és sütemények készítésére, miután összetörték.
Hogyan kell használni a barna rizslisztet
A barna rizslisztet a 100%-ban tiszta minőségű, teljes szemű barna rizs zúzása után állítják elő. Ez a liszt diós és enyhe ízt ad. Ez gluténmentes rizsliszt, tehát használhatja gluténmentes sütési receptekben, mártások és szószok sűrítésére, kenyér, muffinok és palacsinták készítéséhez.
Barna rizsliszt nagykereskedelem
Barna rizsliszt nagykereskedőt keres? Engedje meg, hogy segítsünk Önnek a kiváló minőséggel és az alapanyagok széles választékával. Minden termékünk közvetlenül a származási helyről vásárolt.