Leírás:
Az amarántlisztet fő forrásából, az amaránt növényből állítják elő. A növény magjait ledarálják, így válik belőle liszt. Felhasználható sütéshez vagy más lisztekkel keverve. Az amarant növény magja, amelyből az amarant lisztet készítik, különböző színű, például rózsaszínű, fehér, aranyszínű és barna színű, de ez a fajtól függ. Az amarantlisztet használhatja sütéshez, hogy az ételeknek édes és finom ízt adjon.
Az emberek az amarántot gabonafélének tartják, mint a búzát és a zabot, pedig nem az. Bár hasonló felhasználási területtel és tápanyagokkal rendelkezik, mint a gabonafélék, mégis teljesen különbözik a tőlük.
Az amarantliszt eredete
Az amarant fő termelője az azték birodalom volt, amely a Kr. u. 15-16. században Mexikó középső részén volt hatalmas. A bab és a kukorica után az amaránt volt a birodalom 3. fő termesztett növénye. Nevét egy görög szóról kapta, amelynek jelentése “örökkévaló” vagy “halhatatlan”. Ez mutatja ennek a magnak a szilárdságát és sokoldalúságát.
Az amarantliszt felhasználása
Az aztékok az amarantot tortillák, atole és tamales készítéséhez használják. Amikor Huitzilopochtli, a szent hónapjuk kezdődik, agavét, kukoricát és amarántot használnak isteneik bálványainak elkészítéséhez. Kedvenc sütőedényeid, például gyors kenyér, lapos kenyér, palacsinta, keksz és pizzatészta elkészítéséhez az amarántliszt tökéletes kiegészítője lesz konyhád kis pékségének.
Amarant liszt nagykereskedelem
A NutriBoost az amarántliszt nagykereskedője. Ezért ezt a terméket ömlesztve és saját márkásan is kínáljuk ügyfeleinknek.