Leírás:
A sütőtöknek ehető magjai vannak, amelyeket pepita, de calabazának is neveznek. A vagy AA besorolásúak, és héj nélkül nőnek. Ez magyarázza a “GWS” rövidítésüket is, ami azt jelenti; héj nélkül termesztett (grown without shell).
Tudni kell, hogy a tökmagnak két fajtája van. Ezek lehetnek héj nélkül termesztett vagy fényes fajták. Ha összehasonlítja mindkettőt, a fényes fajta színe valamivel világosabb.
Minősített biofarmokon termesztjük bio tökmagjainkat. Nem használunk rovar- és gombaölő szereket, illetve semmilyen mesterséges műtrágyát. Ez mindenki számára előnyös, így az állatok, a termékeket használó emberek és a földeken élő mikroorganizmusok is jól járnak.
A termékekhez nem használható tökhúsból, az olajsajtolásból visszamaradt maradékból állati takarmány is készül. Az USA-ban a gyümölcs húsát alapélelmiszerként használják, amelyet feldolgoznak és tartósítanak.
A töknek egy évre van szüksége a tökéletes termesztéshez. Általában a növény szára a földön nő, de ha felkötözzük, akkor mászni is tud. Mérsékelten elágazó és hosszú szárú. A virágokat a levélnyílásokon a vetés után néhány héttel kezdi megjeleníteni.
A tökmag eredete
A tökfélék eredeti fajtái Közép-, Dél- és Észak-Amerikában találhatók. Ezért tartják Amerika őshonos gyümölcsének. A sütőtök öröklött neve “pepita”, amely a spanyol “pepita de calabaza” kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy “kis tökmag”.
Hogyan használjuk fel a tökmagot
A tökmag nagyon jól felhasználható számos pékáruban, és pirítás után rágcsálnivalóként is fogyasztható. Amikor ezeket a magokat megpörkölik, diós és fűszeres ízt adnak.
Tök GWS AA nagykereskedelem
Tökmagot nagykereskedelmi alapon szállítunk. Közvetlenül Kínából szerezzük be, így megbízhat rugalmasságunkban és nagyfokú elérhetőségünkben.