Leírás:
A szezámot a világ egyik legrégebbi olajos magvaként ismerik. Más olajos magvakhoz képest ebben van a legtöbb olaj. Diós aromája és gazdag íze miatt a világ minden táján használják a konyhákban. Nagyon hasonlít a fekete magra vagy a nigella sativa-ra. Az emberek összekeverik, és hagymamag és fekete kömény néven emlegetik. Ezek viszont mind különbözőek, ne keverje össze őket a kinézetük miatt.
A Sesamum indicum egy olyan növény, amelyet évezredek óta termesztenek. Terméshüvelyei olajos, apró és lapos magokat tartalmaznak, amelyeket fekete szezámmagnak neveznek. A szezámmagnak rengeteg színváltozata létezik, például barna, fehér, fekete, arany, szürke és barnás.
Amikor a fekete szezámmag héját eltávolítjuk, fehér szezámmaggá válik, mert a gabonaszem héjának eltávolítása után a fehér belső részei feltárulnak. A héj eltávolításával a magnak más tápanyagai és ízei is lesznek.
Hogyan kell használni a fekete szezámmagot?
Ha a magok konyhai felhasználásáról van szó, sokféleképpen hasznosíthatók. Szórhatja őket salátákra, rizsételekre, zöldségekre és tésztákra. Használhatjuk őket a halak bevonására is, hogy ropogós bevonatot kapjanak, vagy akár sült ételekbe is tehetjük őket. A szezámmagot Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és a mediterrán térségben mindenféle konyhában használják. A fekete magok íze gazdagabb, diós ízű, de kevesebb olajat tartalmaznak. Ez az oka annak, hogy az ételek befejezéséhez használják őket. Ezenkívül egyedi színük miatt esztétikus hatást kölcsönöznek az ételeknek. Kínában és Japánban a fekete szezámmagot olyan édességekhez használják, mint a fagylalt, a mochi és a sütemények.
Fekete szezámmagok nagykereskedelme
Szerezze be a fekete szezámmagot egy olyan nagykereskedelmi cégtől, mint a NutriBoost. Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha kis vagy nagy mennyiséget keres ebből a különleges termékből.