Leírás:
A fenyőmag nem számít diófélének. Különböző fenyőfafajok magjai, amelyek fogyaszthatók. A fenyőmag kifeszített magjai elefántcsont színűek és fanyar, diós, édes ízt kínálnak. Nagyon intenzívek, még akkor is, ha kis méretűek. Ezt az ízletes összetevőt hozzáadhatja rágcsálnivalóihoz vagy receptjeihez.
Fenyőmag származás
A fenyőmagok a fenyőtobozok pikkelyei alatt található magvak. Már a paleolitikumban is használták, amikor az emberek vadászni kezdtek a megélhetésért. A fenyőfák az egész világon megtalálhatók, ami azt jelenti, hogy minden civilizáció fogyasztotta őket.
Észak-Amerikában három fő fenyőfaj létezik: Mexikói pinyon (Pinus cembroides), egylevelű pinyon (Pinus monophylla) és coloradói pinyon (Pinus edulis). Nyolc másik pinyon típus is létezik, de ezeket csak kis mértékben használják. Ezek a Parry-fenyő (Pinus quadrifolia), a cukorfenyő (Pinus lambertiana), a Torrey-fenyő (Pinus torreyana), a Coulter-fenyő (Pinus coulteri) és a szürkefenyő (Pinus sabineana). Ezen a területen a diófákat a fenyőfák spanyol nevén, piñón (többes számban: piñones) nevezik.
Hogyan kell használni a fenyőmagot
A fenyőmagot salátákhoz, halakhoz, zöldséges ételekhez és húsokhoz adhatjuk. Pékárukban is felhasználható, és pesto készíthető belőle.
Fenyőmag nagykereskedelem
Maradjon a versenytársak előtt, és vásároljon közvetlenül egy fenyőmag-nagykereskedőtől, például a NutriBoost-tól. Európa egy stratégiai fontosságú részén helyezkedünk el. A holland kikötő, Rotterdam közelében van lehetőségünk az áruk hatékony importjára és Európa-szerte történő forgalmazására.